Fredag filmkväll

27020-219
Det är alltid lika mysigt när sonen kommer hem på lov. Som de två nördar vi är har vi mycket att prata om och som alltid måste vi passa på att se lite asiatisk film tillsammans. I går avverkade vi tre stycken. Först ut var Stacy regisören Naoyuki Tomomatsu - Zombie Self-defence force. En smått plotlös och splattrig zombiehistoria med blinkningar till George Romero. Humorn och de överdrivna splattereffekterna till trots enades vi om att Stacy är bättre än ZSDF. Men det var ändå en juste lågbudgetbagatell.

27020-218
Nummer två var koreanska Can´t live without robbery. En läcker visuell och rolig film. Rätt typisk asiatisk humor. Ni som ser den typen av komedier vet vad jag menar. En film vi verkligen rekommenderar till den som vill ha kul i 90 minuter.

Vi avrundade med TV-produktionen Long Dream. Filmen bygger på Junji Itos (Uzumaki, Tomie) serie och är en "skruvad" historia om en man som har drömmar vilka varar i flera år. Det låter vrickat och är också det. Men gillar man Junji Ito så får man vad man vill ha. Andra gör bäst i att låta bli den här typen av film. Men vi tyckte den var klart sevärd.

I kväll vankas det kineser en och annan japan och om vi hinner kanske vi ser dokumentären om Godzilla.

Kommentarer
Postat av: morry

sett "the ebola syndrome"? Sjukt kul film om man bortser från att den egentligen är helt sjukt j-a dålig och wacko.

Idag blev det japanska "Battle Royal" - MYCKET blod och elaka japanska barn (som vanligt mao)

Postat av: Josef

Tja!
Har ni sett Takashi Miikes
"Ichi the killer" (Japanska: Koroshiya ichi)?
INte för at jag brukar ha svårt för blodiga filmer, men den här fick mig att både hålla för ögon och öron... "Ichi the Killer"!

2007-02-18 @ 07:46:19
Postat av: F Punk

Morry: Visst den "klassiska" HK rullen Ebola Syndrome såg vi liksom Battle Royale för många år sedan. Tvåan av BR är mer krig/actionfilm än ettan. Dessutom är det alltid mer coolt om Beat Takeshi är med... Sonatie är en av hans bästa ..

2007-02-18 @ 21:05:32
Postat av: F Punk

Josef: Jodå. Den har vi sett. Vi har sett många av Miikes filmer. De flesta är mkt sevärda och rätt "chockerande" ibland. Men han har ju också gjort komedier som The happiness of Katakuris och Zebraman. Ska du chockas ännu mer se Visitor Q, med bl.a nekrofili(humor)...hmmm.

2007-02-18 @ 21:09:13
Postat av: Josef

Visitor Q - ska försöka lägga det på minnet... *Visitor Q*
... *Visitor Q*...
*... Visitor Q*

2007-02-19 @ 08:39:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback