Mer från marginalen

Screenslave har gett sig till känna och kommenterat min blogg. Trevligt.
Och trevligt är verkligen vad man kan säga om säga om de senaste plattorna han nu sprider över nätet.
Några av de plattorna jag rekommenderar är Ian Gomms bitvis strålande The Village Voice. Själv tackar jag Mats Olsson för tipset. Mer powerpop med drag av både Jacksom Browne och Graham Parker.

27020-215
The Romantics kommer alltid att förknippas med sin 80-tals hit "Taliking in your sleep". Men de hade så mycket mer. Debuten har den fina "Tell it to Carrie" powerpopiga "Girl next door" och "hiten" "What I like about you" som nu för tiden figurerar som en signaturmelodi till en amerikanska komediserie.
Men det är ändå National Berakout som i soundet är tuffare och stökigare som jag gillar bäst. Tomboy är nog en urfräck och tuff dänga som det är ta mig fan omöjligt att tröttna på.
27020-216
Ett av Johan Johanssons favoritband hittar ni också. The Only Ones. Bandet som inte var punk, men som fick åka med i punksvängen ändå. Ett måste för alla som fattat Peter Perrets storhet.
27020-214
De mer obskyra pubakterna Eggs over Easy och Chilly Willy and Red Hot Hot Pepper hittar ni också. Båda banden bjuder på mer country och The Band inspirerad musik än pilserindränkt rythmn blues. Och skulle det sistnämnda vara din påse så hittar du Inmates First Offence. Jösses jag hade glömt hur bra detta band var. Maximal gubbrock som jag fastnade för redan som tonåring. Det blir inte mycket bättre än Mr. Unreliable. OCH...
Skulle jag sjäv önska nåt skulle det vara allt som den sparkade Mike Spenser gjort. Cannibalsplattor växer inte på cd. Minns hur kamrat Mats försökte beställa en via Skivhugget, men där gick de bet.
27020-213
Vi ska inte heller glömma Chris Spedding, New Music eller Colin Blunstone, rösten från The Zombies,  soloplatta Ennismore. 

Jag har anledning att tro att jag återkommer till mer marginaliserad musik från Screenslave. 
Läs hans inlägg och höra av er till honom om ni saknar plattor från vinyleran.
Men allvarligt talat. Det är några andra band förutom Cannibals som jag saknar.
The Quicks Mondo Deco
Flame - Queen of the neighborhood
Little Bob Story
The Pop
The Wedge
å säkert fler...

Kommentarer
Postat av: Screenslave

Efter moget övervägande lägger jag ned all aktivitet på TPB. Anledningen är helt enkelt att folk inte delar med sig när de laddat klart. Ca 10-20% fortsätter dela med sig/seeda, medan resten bara sticker (s k leechers). Utan att dela med sig faller hela filosofin kring TPB, för min del. Egoismen är närmast total och i ett sådant klimat vill jag inte fortsätta göda de som endast är ute efter att dra hem så mycket som möjligt och inte ge något tillbaks. Allt det handlar om är att låta det man laddat hem finnas tillgängligt en tid för andra, eftersom processen då går snabbare och de som lägger ut torrents får möjlighet att lägga ut fler - eftersom de som seedar delar på nedladdningstillgängligheten. Egoismen urholkar och att lägga ner fortsatt arbete på torrents känns ej motiverat. Tack till Farbror Punk för varma krönikor kring de plattor som lagts ut och till er som laddade hem - och seedade.

2007-02-19 @ 16:48:15
Postat av: F Punk

Screenslave: Jättetrist. Du var en ljuspunkt i den topplisteönken som Internet eller åtminstone fildelningssajterna är. På varje Ducks de Luxe går det en miljon fabricerade "Idoler".
Tack för tiden som var.

2007-02-19 @ 19:26:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback