Var musik-TV bättre förr?

Minns ni när man drömde om rockvideor dygnet runt. Hur man längtade efter MTV eller Music Box?
Vad kunde väl vara mer fantastiskt än en musik-TV-kanal? En kanal fylld bara med musikvideor, livekonserter, intervjuer och reportage om band och artister man gillade. Ja, det var nog så nära den ultimata TV-drömmen man kunde komma. Nu infriade såklart MTV-Europa inte förhoppningarna. Redan från start var Music Box ett bättre alternativ. Visserligen förändrades MTV och var ibland både rolig, bra och intressant.
Program som 120 Minutes, Headbangersball och frågesporten Remote Control hörde till favoriterna.

Men faktum kvarstår av den ultimata tv-drömmen som man läste om då i början av -80-talet, blev just bara en dröm.
Idag vet jag inget om MTV eller andra musikkanaler, jag har dem inte i utbudet och tror inte jag skulle ens bry mig om att titta om de fanns där.
YouTube har ersatt musik-tv för de flesta, själv föredrar jag att ladda ned musikvideos av hög kvalité, eftersom jag har svårt för hårt komprimerat ljud och rejält sugig bild. YouTube är lite som när man bytte musikvideor under 80-talet och fick en kopia, på kopian, på kopian, på kopian.. med Sex Pistols eller Ramones. Man ser nästan banden bland pixelblocken och kan med viss möda även ana musiken. Förvisso finns undantag, men...

Med andra ord väntar jag fortfarande på den musikvisuella revolutionen. Dagen när jag kan få både bild och ljud i god kvalité och med de artister jag själv önskar utan sura spellistor, skivbolagshoror eller annat bjäfs. Till dess kan jag bara vara nostalgisk och fantisera om musik-tv-drömmen som snart skulle komma in i mitt vardagsrum. Ack ljuva nostalgi!
image447
Klicka på bilden för förstoring.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mitt svar på frågan i rubriken är kort, tråkigt och kanske en aning bakåtsträvande men tyvärr väldigt sant: Ja!

2007-10-29 @ 22:15:37
Postat av: pecka

jag har precis recenserat "Göteborgsproggen" skivan och kom på att "Lära för livet" tv serien skulle jag vilja se om, inte har väl du den?

2007-10-31 @ 00:02:35
Postat av: Malin

Dom pratade om detta imorse på tv. MTV skulle tydligen ändra inriktning och börja spela mer videos igen eftersom dom hade insett att youtube var så populärt.
Jag tittade bara med ett halvt öga men killen från MTV pratade om att "visa mer videos så folk kunde upptäcka något nytt i motsvarighet till Youtube där man oftast letar efter något man redan känner till"

Jag tror fortfarande att dom och alla radiostationer kommer att fortsätta spela det som skivbolagen sätter i händerna på dom, så det gör nog ingen större skillnad. Det bästa utbudet tycker jag man får när man läser alla fantastiska bloggar där man ständigt får tips om nya och gamla (som man missat) grupper och skivor!
Tv kan iaf jag fortfarande leva utan :)
/Malin

Postat av: Malin igen

försökte förresten tipsa om denna blogg (länken) när du skrev om "alla dessa fantastiska bloggar" Men mitt inlägg ville bara fastna i spamfiltret :(
Får se nu då!
(mycket är dock m4a-filer)

Postat av: F Punk

Pecka: Nej, tyvärr skulle också vilja se den serien igen. Minns attt vi som högstadieelever blev lite påverkade när serien sändes. Och nu är man med i motståndarlaget s a s.

2007-11-02 @ 09:14:06
Postat av: F Punk

Malin: Jo, det var en kuslig tajming av inlägget. Såg också inslaget på nöjesnytt. Och du har så rätt, det blir naturligtvis det som skivbolag ger kanalerna som vevas. Fast vore man lite proggressiv letade man upp videor själva. Eller varför inte i fin gammal ång-tv tradition, likt rogrammet LISTAN, spela in sina egna videor.

2007-11-02 @ 09:17:50
Postat av: Tobbe

Ja vilket tidsdokument "Lära för livet" skulle vara. Kan bara hoppas att SVT kan släppa den på DVD.
Vilket intryck den gjorde...och den fantastiska musiken.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback