TBC en kort historik.


Klicka på skivomslaget för att åka till Killed by Death-bloggen.
Där plattan kn lddas ned.

TBC började 1974 som Sex fördömda män, ett bluesrock band men bytte stil 1976 när punken började komma. Christer Stattin hade varit i England i slutet av 1976 och sett bland annat Clash och Jam. När han återkom hade han Sex Pistols debutplatta - Anarchy in the U.K i bagaget. Bandet adderade Anarchy till repertoaren (en inspelning från december 1976 finns bevarad. Lars Gillèn minns: Vi lärde oss snabbt låten, men ingen kunde höra riktigt vad som sjöngs i texten, så det blev som det blev.)

Våren 1978 bytte man namn till TBC.

Gruppen hade replokal i området kring Åbacka Dagcenter och i utbyte mot att man spelade för dagcentrets klientel, slapp man betala hyra. Det var med andra ord på dagcentret TBC genomförde sin debutspeling sommaren -78. På hösten samma år medverkade bandet i TV-programmet "Igelkotten". Lars minns: Temat på programmet var arbetslöshet. Vi spelade låtarna, "Rätt till jobb" och "Lång väg till jobbet" live i en verkstadslokal i Holmsunda. Det kändes smått bisarrt att stå där mellan upphissade bilar och spela.

Man spelade också in sin debutplatta "Musik i plast" en skiva som uppärksammades på riksplanet med recensioner i Expressen och Aftonbladet. Skivan spelades också i P3-programmet "Hemkört" tillsammans med kommande storheter som Docent Död och Gyllene Tider. Kring årskiftet 1978-79 upplöstes TBC.
Lars Gillén: Jag fick sparken av basisten (han hade kontroll över replokalen) anledningen var att han inte ville att jag skulle spela med Steve Roper Band, fast jag gjort det i 2 år utan problem, dom andra i bandet fattade inget, och allt rann ut i sanden. Drygt ett år senare slutade jag i Steve Roper Band och drog igång Pinheads.

1981 släpptes postumt en Live-ep med bandet, inehållande en inspelning som hade gjorts hösten 1978. Under sin existens gjorde TBC tiotalet spelningar alla inom Umeåområdet.


Kommentarer
Postat av: Martin

jag kommer att posta TBCs andra EP på kbdrecords.com med tiden också, så för er som är intresserade kan det vara väl värt att håll koll på den sidan.

/Martin

2009-04-23 @ 09:56:45
URL: http://www.kbdrecords.com
Postat av: Anonym

jag kommer att posta TBCs andra EP på kbdrecords.com med tiden också, så för er som är intresserade kan det vara väl värt att håll koll på den sidan.

/Martin

2009-04-23 @ 09:57:29
Postat av: christer stattin

Hej

Det är forntiden som kommer åter.Vi planerar en rerelease av TBC-s alla låtar,och även en spelning någon gång i vinter.Alla medlemmar är ju faktiskt fortfarande vid liv,om ej dock ännu vidtalade.Hör av er om intresse finnsChrister StattinVärldspresident för TBC-s fortlevande

2009-09-29 @ 17:49:49
Postat av: christer stattin

Hej

Vi planerar en rerelease av TBC-s alla låtar,+ en spelning någon gång i vinter,medans medlemmarna fortfarande är vid liv.Vidare information följer.Christer Stattin

Världsansvarig för TBC-s återkomst

2009-09-29 @ 18:41:27
Postat av: Kicki Knutsson

Hoppas verkligen det blir något av, det vore ju superkul. Letade efter dig på facebook, men du var borta väck.. Kram från Kicki

2010-07-09 @ 01:14:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback