Gringubben gnäller ånyo

Jepp... dags för ännu ett utfall HÄR!

Kommentarer
Postat av: daniel

Det känns gött med lite rak och ärlig gubbgrinighet mellan varven. Keep it up!

Postat av: Thomas

Det är väl inte de svenska bossarna med feta arvoden som drivit världen in i en ekonomisk kris. Var det inte krisen i USA som startade skiten?

Visst fan tycker jag att vd:arna är överbetalda, inget snack om saken, men håller inte riktigt med om att det är Carl-Henrik Svanberg (min chef) eller volvo/SAAB/Alfa Laval's chefer som orsakat den globala ekonomikrisen.

2009-02-05 @ 22:02:15
Postat av: Farbror Punk

Thomas: Du missar min poäng. Det är kanske inte specifikt de som du nämner som skapat krisen. Men krisen handlar om att man ville ha mer fast man redan hade mycket och bl.a din chef säger att han är värd varenda krona som han tjänar. Igen är värd sådana summor! Eller kan du motivera varför din chef ska ha miljoner, du några tiotusentals koronor, någon kines några kronor och miljoner inget alls?

2009-02-06 @ 12:57:01
Postat av: Thomas

Jag förstår ditt inlägg nu.

Håller med om att ingen är värd så mycket pengar. Jag läste en artikel om min chef och tydligen så är han "on-line" hela tiden, dvs han är tillgänglig för sitt jobb 24 timmar om dygnet och det var förklaringen till den höga lönen. Om en vd för en operatör någonstans i världen blir arg över våra prylar så drar dom sig inte att ringa bossen fast det är mitt i natten. Det måste väl vara anledningen till hans lön.

Visst, han (och de andra bossarna) har kanske kompetens att sköta ett företag men det blir snedvridet och onormala propotioner.

Jag och en del andra av Ericssons slavar var också i stort sett tillgänglig hela dygnet ett tag i våra liv, innan kidsen för min del, men man tröttnar efter ett tag då man inte får så mycket för det.

Att sen någon kines eller indier eller någon annan nationalitet får några kronor handlar också till viss mån av landets ekonomi.

Ericsson i Kina t.ex har faktiskt bra betalt om man jämför med andra kineser så det är inte alla förtag som utnyttjar lågkostnads länderna. Trots allt så är ju en kines billigare än en svensk, det kan man inte komma ifrån.

Sen så finns ju det företag som inte har 100%-ig koll på de lågpris företag som dom anlitar. Dom tror att allt är frid och fröjd men det är ju bara ett spel för gallerierna - dvs extrema arbetsförhållanden, väldig låg lön, "spöstraff" mm.

2009-02-06 @ 15:50:08
Postat av: Farbror Punk

Thomas: Gott. Storföretagen tar inte något som helst samhällsansvar utan exploaterar fattiga regioner i jakten på allt större vinster. Man utnyttjar människors utsatthet. För visst minns du såväl som jag att förr investerade företag i sin egen verksamhet istället för att gödsla med vinsten till aktieägare och VD:ar. Idag skiter man i det och skapar många gånger anorexsiska företag som till och med inte utvecklar kärnverksamheten. Bilföretag ska inte sälja mat (Minns Volvo).

Jag har själv jobbat inom LGP-gruppen så jag vet vad det vill säga att jobba häcken av sig när det går bra och packa ihop rubbet när det går dåligt för branchen. Idag är jag lärare och jobbar med människor och gör något viktigt. Jag älskar mitt jobb och som f.d. student känns det som om jag har löjligt bra betalt. Jag kan betala alla mina räkningar, jag har mat på bordet, tak över huvudet och kan till och med spara en slant. Så frågan jag ställer mig varför skulle någon behöva tjäna mer. Blir de lyckligare än jag för att de kan köpa en fet motorkryssare, dricka champagne när de vill och bära en äkta Rolex? Jag har råd med glögg, båtar tycker jag är tråkigt och klocka har jag inte burit på 25 år. Och nej jag suktar inte efter något som Svanberg evetuellt skulle kunna tänka sig att ha, dessutom skulle han inte kunna gå till jobbet med tuppkam ;o)

2009-02-06 @ 19:33:28
Postat av: The Vib

2009-02-06 @ 21:31:20
Postat av: The Vince!!!!

Låt oss gå till filosofins förste samhällsbyggare, Platon. I dialogen Lagarna argumenterar han för att i det goda samhället är lönespridningen mellan den med lägst respektive högst inkomst fyra gånger.

Platons tyngsta argument för denna inkomstprincip är att i ett gott samhälle får det varken finnas extrem fattigdom eller extrem rikedom, eftersom bägge alstrar splittring och uppror i samhället

2009-02-06 @ 21:33:14
Postat av: F Punk

The Vince: Fan, Platon var en kille med koll.

2009-02-07 @ 08:40:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback