Eddie Meduza

Få kunde väl tro att jag skulle blogga om Eddie Meduza. Kanske mest för hans "Punkjävlar", men också för den koppling som gjorts genom alter egot E. Hitler.

När jag var en liten punkslygel presenterades jag genom DJ: Flying Dutchman för låten "Punkjävlar". En succe. Och några månader senare dök en riktigt bra platta upp med Eddie Meduza & the roaring Caddilacs. "Yeah, yeah,yeah" och "Honey bee" var låtar i fräck 50-talsinramnig. Inte alls som tramset med "Punkjävlar".

Snart fick jag också veta att Eddie även var psedonymen E. Hitler och gav ur kasstter med mindre PK innehåll. Hade någon politiker fått nys om dessa kassetter då det begav sig hade man ropat på totalförbud.

Själv skippade jag tramset med Punkjävlar, såg ironin och log brett när Eddie presenterade sin gitarrist "Johnny - fuckin . Faster" (John Norum) som hade precis gjort en Lp med Europe och snart skulle på turne.
"Kuken står"...Visst.
Eddie var ingen punkhatare, ingen raggarjävel och definitivt ingen snubbe med rasistiska tendenser. Han var en snubbe med musiköra och glimten i ögat.

Frilansjournalisten Bo Sjökvist har via P1 gjort en suverän dokumentär om Errol Nordstedt och hans liv.
Lyssna här!

Vill du också läsa om hur det var när Errol blev Europatoppsvinnare. Klicka på bilden.


Kommentarer
Postat av: Mats Fäldt

Dj Flying Dutchman minsann. Han förtjänar ett långt inlägg själv tycker jag;)

2009-05-11 @ 17:58:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback