Bizex - B - AlbumaktuellaFör ett par år sedan gjorde Gävlebandet Bizex-B comeback med cdn "Tillbaka med en smäll".
Nu är de tillbaka med uppföljare, som verkar i nuläget att bli två skivor en med engelska texter och en med svenska. Bandets gitarrist Perra, förklarar:
Det hela började i början av 2007 då vi bytte sångare från Zluggo till Deep Torkel. Vi hade en drös med låtar (och då menar jag DRÖS) där vi valde ut de bästa som vi började repa in. Texterna var både på svenska och engelska som f.ö, är en liten Gävletradition vad gäller punk. PF körde likadant men väldigt få i övriga Sverige blandade engelska och svenska texter, Torkels gamla Stoodes var ett av få undantag, så vi körde på i ullstrumporna.

Inspelningarna började i februari 2008 nere i Stockholm där vi la grunder till en 7-8 låtar. Vi spelade in körerna till skivorna därnere också, bl.a. medverkar Rebell-Robban, Måns P. Månsson från the Maggots, Zäta Zettergren, Johnny Johansson från Pojkfan Trilskas, Ljuppa Fredriksson, Antonio Fryk från Scrags m.fl.
Men när vi sedan mixade ihop inspelningarna i Studio Overlook hemma i Gävle blev vi inte riktigt nöjda med resultatet, utan bestämde oss för att spela in fler - och bättre - låtar. Eftersom det tillkom nyskrivna låtar p.g.a. vår "enorma kreativitet" plus att vi hade en del intressant skåpmat liggande har vi fortsatt med inspelningarna, nu i Studio Overlook med William Blackmon som tekniker.

Som alltid har det rått turbulens i bandet och i fjol hoppade Urrke T av för att ägna sig åt egna projekt. Så Åke har bytt från gitarr till bas och trakterar basen på några av de inspelade låtarna. Avhopp är ju inget nytt när det gäller Bizex - B, som kuriosa kan ju nämnas att det inte finns någon i bandet som varit med på alla spelningar med Bizex-B. Vi byter medlemmar som andra byter skjortor.

Låtarna som tillkom i Gävle anser jag vara bland de fräschare på skivorna, min favorit på den svenska är "Ett luder för Jehova" och handlar om den sinnessjuka Knutbysekten. Micke Thimrén från Bitch Boys medverkar i kören och Torkel gör en fenomenal travesti på Helge Fossmo i den avslutande predikan (!!!).

Texterna på plattorna är lite delade mellan den engelska och den svenska också. Den engelska plattan behandlar ämnen som krig, seriemördare och om hur folk ser ner på en bara för man har musiken som livsstil medan den svenska tenderar att ha mer humoristiska texter bl.a. en om en snubbe jag såg en intervju med som suttit i en koja i skogen och glott på örnar sedan 1972, om hur någon idkar sexuellt umgänge med en lurvig kvinna medan Olof Palme skjuts till döds (humorn ligger givetvis inte i Palmemordet här) och diverse häcklande av tokreligiösa sekter.
Musiken på båda plattorna är genomgående rätt så tung och brutal, det mesta är gammal hederlig punk med några utsvävningar i metal och gammal progg, fast på vårt eget sköna sätt.

Ja, är ni nu nyfikna hur anrättningen låter kan ni logga in på bandets MySpace och lyssna -
HÄR!

Låten "Ett luder för Jehova" finns HÄR på YouTube.

Kommentarer
Postat av: LARZ GUSTAFSSON a k a Zluggo Pop

Jag tar fullständigt avstånd från denna platta.

Postat av: Perra

Ja, vad annat kan man vänta sig av en militant religiös sekterist än att han ska sprida skit om sitt gamla band på nätet?

De flesta normalt funtade inser dock faran med religiösa sekter och kämpar med näbbar och klor för att inte deras barn ska hamna i en...

2010-05-05 @ 18:49:21
Postat av: LARZ GUSTAFSSON a k a Zluggo Pop

Ännu tristare är de som låtsas vara kristna när de umgås med kristna.

2010-05-05 @ 19:03:11
URL: http://www.myspace.com/zluggo_pop
Postat av: LARZ GUSTAFSSON a k a Zluggo Pop

Jag avgör själv hur jag vill leva mitt liv och vägrar att fortsätta denna diskussion.

2010-05-05 @ 19:03:51
URL: http://www.myspace.com/zluggo_pop
Postat av: Perra

Har man inte ett skit att komma med ska man hålla tyst.

Det är skillnad på kristna och kristna. Man är knappast kristen om man beordrar mord via sms eller påstår sig ha sex med Jesus.

Om du lyssnat på låten vilket du ju påstår dig vägrat hade du fattat vad det handlar om.

"Känn din fiende" är ett gammalt ordspråk, men slår man dövörat till och yttrar sig utan att ha lyssnat på nåt får man skylla sig själv om man blir bortgjord.

2010-05-05 @ 19:09:55
Postat av: Thomas

Nu får jag chansen att kräkas offentligt över religion, äntligen.All jävla troende är roten till det onda på denna jord.- Alla krig, vilka är det som startat sådanna?

Jo dom troende.- Prästjävlarna knullar barn och predikar gud och jesus. Dessutom försöker kyrkan mörka att det händer.

FY FAN säger jag, vilka idioter!!!!!!

Detta händer inte bara i Sverige utan värden över och påven det lilla aset skyddar också dessa prästjävlar.

Lås in idioterna och kasta bort nyckeln!- Bush säger "so help me God" och sen bombar han skiten ur Irak.

I och för sig så kom Saddam bort, det är väl bra och någonting positivt men Saddam var ju också troende på någon religion och vad var han?

Jo ett diktaturarsel!- Alla självmordsbombare har tron som vapen!- Alla sekter som finns, usch!- Sen finns det en liten liten del inom judendommen som förnekar förintelsen.

Ha, vilka skojare det finns!!!!Detta är ett ypperligt tillfälle i att propagera för att Svenska folket ska gå ur kyrkan genast och inte gynna asen.

* När du dör så får du begravas ändå.

* Vill du gifta dig så kan du göra det borgerligt.

Antigen i något komunhus eller så kan man hyra en som har licens för sånt och göra det lite mer mysigt på en äng eller en båt eller vart som helst.

* Vill ni döpa era barn, skit i kyrkan och lova inte gud/jesus någonting.

Gör det borgerligt med en namngivnings ceremoni, det har jag gjort med mina två barn och det var mycket mycket härligare än att gå i kyrkan.

Jag var på ett dop för ett par år sen i kyrkan och ville bara kräkas på det dravel som prästerna pratar om.Så Zluggo, ta och byt yrke nu.

Klipp dig och skaffa ett jobb som man brukar säga.En vis utflugen Bollnäsbo har nu talat verklighet.2010-05-08 @ 07:52:09
Postat av: J

Saddam var ateist, och socialist.

2010-06-19 @ 16:58:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback